Natuurgeneeskunde Warmels

Home
De vier
natuurkwaliteiten

Therapievormen
De behandelingen
Over Nimda
Tarieven
Contactgegevens
Privacystatement
Links
Blog


voedingsadvies
“Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”
Hippocrates

We weten het allemaal: gezonde voeding voor een gezond lichaam. Maar wat is eigenlijk gezond? Een individueel voedingsadvies is uitermate belangrijk want wat voor de één gezond is, is voor de ander juist ongezond. Denk hierbij bijvoorbeeld aan suikers, gluten, vlees, groente.

Als voorbeeld: chocolade. Van de een hoor je dat het goed is voor je vanwege bepaalde stofjes die erin zitten. De ander zegt juist dat het slecht is vanwege de suikers en de vetten. Of het goed of juist slecht is, is afhankelijk van je persoonlijke gezondheid. Pure chocolade heeft inderdaad mooie stoffen in zich die helpen om het humeur goed te houden maar als je moeite hebt met de vertering van vetten of suikers is het niet aan te raden chocolade te eten.

Aan de hand van de anamnese geef ik je een duidelijk advies om bepaalde producten minder vaak of juist vaker te gebruiken omdat die het zelf genezend vermogen van je lichaam negatief of positief kunnen beïnvloeden. Bij een voedingsadvies krijg je altijd een voorbeeld dagmenu mee waarmee je een idee krijgt van wat je zou kunnen eten.

Leefstijladvies:
De meeste mensen kennen de bekende 3 R-en: Rust, Reinheid en Regelmaat. Naast deze uitermate belangrijke voorschriften geef ik adviezen omtrent slaap, hygiëne, houding en voeding.

© 2018