Natuurgeneeskunde Warmels

Home
De vier
natuurkwaliteiten

Therapievormen
De behandelingen
Over Nimda
Tarieven
Contactgegevens
Privacystatement
Links
Blog


Natuurgeneeskunde valt onder de alternatieve geneeskunde. Dit betekent dat er geen gebruik gemaakt wordt van reguliere technieken zoals je die kent van de huisarts of het ziekenhuis.

Veel mensen kennen verschillende alternatieve behandelwijzen zoals bijvoorbeeld:
Homeopathie
Ayurveda
Acupunctuur
Energetisch werk

Wat is er anders aan natuurgeneeskunde?
In mijn praktijk pas ik de westerse natuurgeneeskunde toe, die van oudsher van generatie op generatie is overgedragen.

Kruidenleer is een belangrijk onderdeel van natuurgeneeskunde. De natuur biedt veel kruiden waarvan mensen heden ten dage denken dat het onkruiden zijn, terwijl de kruiden mooie medicinale werkingen hebben. Meestal wordt er gewerkt met tincturen of kruidenthee en ook spagyriek (een alchemistische receptuur van kruiden) behoort tot de mogelijkheden.

Naast de kruidenleer is er ook lichaamsbewust werk. Hier vallen massages onder maar ook verschillende hydrotherapievormen, pakkingen en lichaamshouding.

Voeding is een onderdeel van de natuurgeneeskunde die tegenwoordig veel belangstelling geniet. Hippocrates zei 2300 jaar geleden al: ”Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.” Deze stelling is in de huidige tijd met bewerkt voedsel meer actueel dan ooit te voren. Via voeding is er namelijk veel gezondheidswinst te behalen.

De homeopaat Bach uit de 19de eeuw heeft een nieuwe therapie ontwikkeld die bekent staat als Bach bloesem remedies. Dit is een therapie op basis van de homeopathische grondbeginselen, die vervaardigd is uit bloesems van 38 verschillende planten. Deze bloesems hebben allen een heilzame werking op de emoties en de psyche.

Traumahealing wordt toegepast om opgelopen trauma’s op een vriendelijke manier te verwerken. Er wordt gewerkt met lichaamssensaties die gekoppeld zijn aan traumatische ervaringen. Tijdens de therapie worden de sensaties opgespoord en opnieuw gedefinieerd zodat ze geen schade meer aan de mens kunnen toebrengen.

Irisdiagnostiek is naast houding- en gelaatsdiagnostiek een hulpmiddel om te kijken naar de oorsprong van de klachten, zodat er doelgericht behandeld kan worden.

Grote namen die grondleggers genoemd mogen worden voor de huidige westerse natuurgeneeskunde zijn: Hippocrates, Hildegard von Bingen, Kneipp, Steiner, Reckeweg en Edward Bach.

© 2018